Wednesday, December 15, 2010

::NO MORE BODY FAT IN MY BODY::

::SAYA NAK KURUS::





OMG!!! THIS IS MY DREAM..!!! EMMM bila la nak achieve 2 ah? really ba NE i nak kurus! HEHEHE...


one of my fav food "mcD"
Sebelum apa2 i nak wish good luck 2  my brother's gf coz, she got a best result! & bertuahnya dpt tempat utk pergi kat JAPAN.. wow amazing.. so NAK D PENDEKAN CERITA, my dad hav said, yg dia nak sya kurangkan BERAT BADAN!!!! opssssssssssssss agak terdiam dan terfikir sebentar apakah maksud itu????????

TERUS, Teringat PLAK kisah seorang lelaki kat Malaysia yg x d terima kerja di sebabkan oleh berat badanya.. klo nak difikirkan mmg agak menyedihkan kan??? emmm that y la my dad suh kurangkan berat badan.. Sya bukanya x nak kurus, tp sya da mmg selesa jd chubby nie.. Tp klo sya kurus, banyak fashion sya le cuba.....


KNPA KAT RUMAH XLE CONTROL MAKAN??

  1. xde had nak makan, u le makan berapa banyak u nak,
  2. bole masak sendiri, klo lapar, so le masak berapa banyak yg u all nak
  3. xpayah nak masak, makanan slalunya ada d masak utk anda,
  4. xde kerja nak buat, so makan jer la, then aktivit makan dan pas 2 tidur pon berlaku,
  5. klo x makan rugi, malam2 nanti lapar, then masak malam plak jadinya,
  6. makanan mak yg sememangnya sedap sehingga menjilat pinggan,

hahhahhaha ini adalah beberapa alasan aku, knpa xle control makan kat rumah... but i nie ada habit yg u all jgn SESEKALI ikut OKY.. nak tau apa??? Habit muntah!! hahha klo over the dos makan 2 bebet akan muntah balik!! huh!! betapa sayangnya makanan tu kan x bersyukur langsung dengan rezeki yg telah di berikan oleh ALLAH!!! 


insyallah sya akan cuba utk mengurangkan berat badan yg berlebihan nie.. Doakan sya agar impian saya termakbul dan WHEN U SEE ME AFTER THIS MY body kan mcm gambar yg ada kat sebelah kanan sya ini. HEHEHEEHEH bole ker??? apa2 pon kna tunggu next Year 2011. AND 1 MORE THING IS I WILL B A SENIOR NEXT SEM!    CAN'T WAIT TO SEE MY JUNIOR......









:::[The End]:::

Monday, December 13, 2010

I LOV RAKAN MUDA MUAHHHHH!!!

::::::::SALAM 1 MALAYSIA HEHHEH:::::::::::....



NAK d pendekan cerita , baru2 nie bebet ada join PROGRAM OPKIM.. HEHEH sya sendiri x tau apa 2 maksud opkim.... but opkim nie mcm 1 program d mna plajar2 ipta @ ipts d bawa ke tempat2 perkampungan dan pelajari cARa hidup mereka d sana. Tidur bersama, makan bersama, wat aktiviti bersama, emmmm mandi pon kadang2 bersama la hahaa bole tp untuk yg sejenis jak k. klo masa mencemburi kita la kan ... Mna la tau masa 2 banyak AKTIVITI. 

knpa c bebet nie mo sangat follow opkim??
  1. Nak tambah koleksi sijil hehehe utk future.
  2. Nak belajar cara kehidupan org lain
  3. Tak pernah p labuan that y ikut, ehehheh kesempatan utk dpt p dengan cara free..
  4. Tambah pengalaman.
  5. Cari bakal istri.. wakakkakkaa



Opkim tahun nie d buat d wilayah persekutuan labuan .. fuhh yooooo!!!! yg menariknya lg bukan UITM jak JOIN program nie . Tapi pelajar2 IPT sluruh sabah. Ada UMS, UITM & MATRIKULASI labuan.

perjalan mcm besa la .... awl pagi, kerana nak kejar masa ferry nak bergerak p labaun...  da sampai menumbuk kan, ingat ferry 2 da bergerak coz da jam 10 lbh da.. Rupa2nya we all special case plak. Di tunggu tau ole syarikat FERRY 2.. wkakakaaak...
::Geng2 uitm opkim 2010. Nie separuh jak yg lain smua kat bawah x nak kna panas jaga kulit hehhe::

::hahah sedang sarapan makanan yg telah d berikan ole rakan muda.. soya ngn roti apollo jerr::

 So aktiviti berjalan dgan lancar, huh banyak juga yg boleh d cuci mata.... gerekseee.. ehheheeh... Then sya pon d berikan kepada kluarga angkat emmm sory nama abg 2 da lupa dah.. Coz asik2 panggil kakak n abang  jer.. Fuhhhhh gila banget Family nie sangat best lucu and bg bebet perfect la... Yg paling d ingati, tu sambal belacan kakak ... 7 biji lada jer dia gna namum pedas dia fuhhhlamak!!! Banyak lg kesah2 yg best gila. Kalo nak cerita x cukup maso den.. hehhe lain kali la yer....!!! ~peace 4 bebet's life~

:::::::aktiviti2 we all bersama Family angkat::::

pic terbaik 2 dr labuan heheheh
                                       

::aydil, a~an & me adik beradik angkat::


::::nie adik2 angkat n family angkat we all.. ada mama, kakak n abang::::

::::nie pon sama ini adalah keluarganya BUDi heheh ada nenek, mama, kakak chie2::::



setibanya kat umah singgah plak kat keningau ada adik bibi hari jadi kat kfc, huhuhuhuhu c boboi kuat makan coklet.. haa habis coklet yg bebet beli dia babat ehheheh...... 

::happy birthday 2 u adik bibi smoga u jangan nakal lg ah::






Nah nie yang paling menang hahahha nie bebet sengaja letak kat bawah kerana, bg bebet kemenangan nie, sangat2 menyeronokan dan sangat puas hati.. hehehehe nak tau apakah yg telah d maksudkan?????? kemenangan itu adalah kemenangan d mana  kami menang pertandingan  terik tali wakakakak



:::::::tarik kuda tarik kuda :::::

:::[The End]:::


Friday, December 10, 2010

cuti2 MALAYSIA

SOPAN SANTUn





Heheheh org2 melayu or yg ada kat malaysia nie sangat bersopan santun kan???
 hal nie kan berlaku masa BARU2 NIE, masa sya p rumah makcik sya, emmmm time 2 dia nak masak AYAM then tengah tetak2 ayam. Pas 2 kan sya dengan sopan dan santunya menyalam makcik sya 2, dia pun menghulurkan tangannya yg berbau ayam .. hahahhhaahhaha emmmm nyamannya salam tangan org yg berbau ayam.. yakkkkkk


PENYIARAN INDON LEBIH MAJU BERBANDING MALAYSIA

KAlu nak tgk rancangan2 d astro emmmm better sya tgk rancangan2 parabola jak, dari pencawang indon.... movie, iklan, reality tv, smuanya attraction... ceerita2 indon x binggung dan senang nak paham... then satu lg org2 indon nie emo.... hehheheeh..... emmm cerita2 kat astro, terutamanya cerita2 drama kat malaysia smua hancur .. xda la smua ada juga yg best ... hehhehe


KENAPA ORG ISLAM SUKA SAMBUT NEW YEAR BERBANDING NEW YEAR ISLAM???


KNPA ya??? tertanya2 jer.. hehhee

Thursday, November 4, 2010

exaM SEKARANG INI...

ASSALAMUALIKUM...



 Lama da x update blog nie.. bz memanjang... uhhhh exam kan .... kna lg, i ada 6 paper for cover this sem... mmg sakit la... hope this sem xda yg sangkut..

DUring study week sangat la bosan..... huhu x sabar nak balik rumah nak jumpa Family, habiskan movie korea2 nie hehheeh the latest yg i sgt2 x sabar nak tgk is cinderella step sister.. ar 2 ada kuar pre view kat astro nampak mcm best x sangka kwn i ada plak cerita 2... huh x sabar
4 paper da selesai another 2 papers lg to go... harap2 oky kan ...... finance la kin sakit kepala.. huhuhu wana i need u help... teach me.. 


x sabar plak nak cuti .. cuti nie bz sikit , banyak program uitm i ikut

1) program anak angkat kat labuan
2) crew tarian borneo d uitm juga ....

kira banyak juga 2 kan heehehehe... bertrip jak c bell nie.. hehehhhe


oky la wanna 2 go .. fin lg mo study nie mlm.. susahnya mo study klo xda jwpn from past year..
 


Sunday, September 26, 2010

~CAMPING d KK aDvenTURE is killing me BUT ... ~

8.28AM monday.. hahaha i baru banggun dr kelmarin petang tidur..... huhuhuhuhu over 8 hours ba bell tidur...

my weekend yg memenatkan ...

BUT IM HAPPY BA.... friday ar 2 we all going 2 kk adventure... best gila.... TamBah2 lg that day kan ada HAri lAdang n marketing event.. trun2 dr kereta TIka they all take my pic N friends.. baya2 la kan mcm ARTIS hahaa...
  
on TIME 2pm kmi ready kat GYM nak g CAMPING.. tp sblm JALAN kan ada undangan p KS..... mcm x percaya but nanti klo sampai waktunya bet akn bg tau yee.. what is KS... 


nie pic i masa nak p kk ADVENTURE... budak2 fresher smua terkejut.. d urg cakap OVER... habut la kan... i don care oooo..


SETIbanya d kk adventure kinarut papar.. kemas2 smua then p serang BEACH trus.... habut la kan wlpon uitm x benarkan we all buat aktiviti dlm air namun ambek pic pon da memadai hehehe...............
bebet, awang n bai........... 





awang, hanib n me.... cantik x???


Tiba lah mlm menjelma ..... ala sory xda pic mlm huhuh bb we all main game tutup mata malam2 oky..... KASUT BARU SAYA HILANG DI DALAM LUMPUR SEDALAM 3KAKI EEEE.. GELI LA BAH.. SATU BADAN BERLUMPUR.,. YAKKKKKKKK..

ESOKNYA : TREASURE HUNT ... PANAS DIA aduhhhhhhhhh bikin mati nie... jalan kat pasir, jalan kuburan, lalu jalan raya then  baru sampai kat hutan... jauh dia... tp x la bole lawan jalan kat BUKIT BOTAK KAN hehe  







peace no more...



nie jalan yg nak menuju ke hutan ... best x??
over nya d urg nie kan hahahahhahhahahahah apa2 pon datin la menang






periuk kera i jumpa....

penat gila nie ..... 100 plus juga la pembantu menghilangkan dahaga n menitrul kan badan.....




nie masa nak balik .. huh penat gila siapa yg menang????


posing spa mng..




hahah nie aktiviti ptg... ada yg mampu lawan mcm nie???? x da kan heheh




NAH i2 lah aktivit2 yg bell lakukan d sepanjang camping d kk ADVENTURE KINARUT PAPAR.. best x????.. jap2 nak tgk video x?? masa i flying foxx... hehehe mcm nak tercaput nyawa tau.. gila.
video
 hahah mcm mna ?? ada berani lakukannya???? sampai burung2 smuanya berterbangan melihat aksi  beta hehhe....

i guess 2 jerrr la yg i dapat simpulkan sepanjang aktiviti2 d kk adventure kinarut papar.. bestttt sangat.. next week jln lg... nak p tambunan yahuuuuu










Friday, September 17, 2010

hari raYa yg Dah pun Berlalu perGi meningGalkan kiTa huhhhhu

Salam satu malaysia ..... Haiiiiiiiiiiiiii

DAh lama X update Blog niE.. hUHu apa2 pn I nak ucapkan Slamt hari RAya kepada smua RAkyat sabah terutamanya dan malaysia di akhirnya.... Maaf Zahir dan BAtin.. upszzz BATIN ada ker??? hehhe

raYA tahun nie fuhhhh gila Xbest.. namun penatnya banyak lerrr.. bab raya 1 until raya 6, orang masiH lg datang kat rymah beraya....... walaupon i terpaksa tidur kat ruang TAMU, d sebabkan oleh bIlik smua DAh full!!!! namun raya tetap meriah hehhehe... tp sakit2 badan lerr kan .. bab tido kat tilam xda katil huhuhu

Raya2 jga .. tp DUIT tetap kumpul kan hahahaa alhamdlh smua Barang dagangan HAbis D jual...... thank 2 tiQa ...

nak jga upld pic.. tp punya la mainE$%^&*()O anak uncle i , adakah patut dia delete smua pic raya dlm 2 hyuhuhuhu sedih jga la lah!!!!!!!.......

dUit raya tahun nie i x dapat banyak ... rm120 jerrr.. da tua la agaknya kan... hehhe tua ker???? bab 2 la dpt siput jerrrr...... tp saya  masih lg nak bertrip2budak, minta duit raya hahahahahahhahahaha..... ada ku KEsah..?? JanJi dapat. duit raya...

 tp Best raya tahUn nie kwn2 sekolah ku DAtang bestnya Cerita bayak Gilerrrrrr... rindu gila sama d urg nie..... thanks 2 echil, ondoi, dd, neng n kakaknya.... eiii best gila..... banyak cerita2 yg kuar huhuhu.....

diana, bebet, echil, ondoi, neng and the last one is dd...



mcm nak jumpa lg They All nie.... AlngkAhnya la ba tiap2 hari dapat jumpa d urg......... huhuhuhu Sedih JGA.. hehehe


pilih mna satu bwty hhahhahahhahaa


by the way.... ada kisah malang. sepanjang perayaan hari RAYA.. rambut i kan mcm nie



hahah tp apakan daya i kan balik kat kampung.. sekali i nak buat rambut mcm nie... so all times lerrr i terpaksa n kena tutup rambut gna topi nie hehhehhehehhehhehehhhhheheheeheh............


 the reason y i gna topi is...................

ok 2jerrr lah banyak lg cerita yg lucu tp apakan daya... Ok DUhhhhhh apa2 pon slamt haRi Raya maaf zahir dan batin.. spa 2 yg blom follow.. follow bebet k...

Sunday, August 15, 2010

AHad....

emmmm today ari AHAD.... hari yg sangat membosankan... slalunya i hangout ma kwn2 kat city.. BUT since RAHMADHAN nie kan bagus  enda payah la hangout2 .... tambah dosa adalah...... Kunun niat mo wake up at 10 but, seperti biasa OVERSLEEP.. harap2 x makruh.. TERbanggun la jam 11 lbh..


Esok ada TEst HRm duiii mcm Mna la mo COVER chapter yg banyak nie... Aduhhhh ... Mcm mna nak abis kjap2 FB... hahhaahha.. my habbit yg susah sangat nak buang... tgk la.. time2 study sempat lg share2 kunun2 la... Tiba2 teringat COSTING.. aduhh nie lg buat ku pening i hope i will past all my paper im taking for this semester pnya.. Susah la ba klo ada Repeat2 nie... xpa la kan... my FAULT jga x study
  

TODAY we all mo berbuka d LUAR bersama KHAI, RITCHEY, JJ, n HANIB... KHAI bwa.... i klo d bawa on jak.. emm CERITA pasal bawa2 nie... kan mo share la sikit kadang2 kan kawan2 kita nie suka sangat mempergunakan org lain utk kepentingan diri sendiri... BETUL KER?????.. kadang2 sakit hati ler kan.. tapi apa bole buat da adat dlm kehidupan.... contohnya bila dia xda apa2 ngn kita buat mcm teda2 jak tp emm bila ada yg dia nak dr kita mula la....... FRIENDS 4 EVER...  huhuhuhuhu....




1day of solat TARAWIH d PI uitm sabah.....
HUjan x henti dari tegahari apa2 pon thanks to GOD coz give us rain.. kan kan.... Memang la kadang2 hujan membantutkan pergerakan kita Tambah2 lg Org Yg berniaga kat BAzaR.. mesti d urg risau kan JUALAN mereka x laku... apa2 pon kita harus BERSYUKUR... segala yg berlaku mesti ada hikmahnya..

Saturday, August 14, 2010

PUASA asehhh

huh.. bestlah ba puasa.. namun itu bukan Motif aku untuk meguruskan berat badan Asehhhh.... banyak pekara yg lucu sepanjang bulan Rahmadhan nie.... Banyak yg kena d control, PERTAMA x dapat p Karamunsing d KBOX yg RM8 jak tp le menyanyi 4jam.. nah...... lama kan?????? Ko ada??? mesti xda..... hahhahah...KEDUA makan tengahari lg..KETIGA Aurat kna jaga duiii kunun.... TAPI pekara yg paling best time puasa nie adalah SOLAT TARAWIH... nAHH ADA  satu story masa 1day of Rahmadhan kan I p solat tarawih.. duii banyak la ba mata yg memandang mcm saya tengah buat kesalahan besar.. cuba la kan senyum nie x, tengok saya  macam, saya  ada buat salah jak..... macam kesalahan besar jak, klo masuk penjara kan mesti kna hukuman gantung  hahhaha.. Tapi buat apa kisah kan???..iman dan takwah sendiri2 ba orang bilang chingggggggg. biarlah d Orang ... Then selepas selesai solat, p la kami makan.... hahahaha ada pekara paling lucu.... mo TaU ka??? ada ba kan ahli surau, sound kami d surau.......dia kata " UI BRO INGAT2 KAWANMU D DALAM" hahaha dan kami pon terkedu dan kami pon  lari dari tempat MOREH 2......... pas 2 kami buat dally meeting d koprasi hhhahahhaahhah....... apa2 pon UITM d hatiku asehhh skemalah ba......

duniaku.. konon la

haiiii alll.... entah mengapa terbuka hatiku mo buat blog segala nie... today 4th of Rahmadhan days... syukur la ke hadrat illahi di pertemukan Jodoh sekali lagi dengan bulan yg mulia ini.. Actually kan sya tertarik dengan blog nie dari kawan sya NIRWANA AJIRUN... thanks wana... kawan sya nie suka sangat berfikir ke arah yg kadang2 sya x fikir pon benda 2.. So tertarik la nak tanya kenapa??? Then dia kata, dia suka baca blog... emmm mcm best jak bunyinya..... asehhh... da la kan utk 1days nie...  to all yg nak join my blog di persilakan...